Zrnková káva Tanzania

Kód: TA-0250-0001 TA-0500-0001 TA-1000-0001 Zvolte variantu
250 Kč 425 Kč 690 Kč od 250 Kč 223 Kč bez DPH 379 Kč bez DPH 616 Kč bez DPH od 223 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Naše káva z Tanzánie je 100% Robusta, směs regionů, s chutěmi čokolády, tabáku a ořechů. Pochází z nadmořských výšek 900-1100 m n.m., zpracování Natural, Medium dark stupeň pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: Tanzania
Region: Směs více regionů
Druh: 100% Robusta
Chutě: Čokoláda, tabák, ořechy
Nadmořská výška: 900-1100 m n.m.
Metoda Zpracování: Natural

Vhodné pro přípravu: Espresso

Stupeň pražení: Medium Dark  

 

Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.

www.deli-kuli.cz Cafe Madona Fitness Ronnie Libeň

 

Naše tanzanská káva je neobyčejná a unikátní, spojuje různé regiony této fascinující země. Tato káva je upražena z 100% kávových zrn Robusta, která nesou v sobě bohaté chutě čokolády, tabáku a ořechů. Každý šálek této kávy je skutečnou lahůdkou pro vaše chuťové buňky.

Rostliny, ze kterých tato káva pochází, rostou ve výškách 900-1100 metrů nad mořem, což jim dává jedinečný charakter a chuť. Kávové plody jsou zpracovávány tradiční metodou Natural, která zachovává přirozené aroma.

Stupeň pražení této kávy je středně tmavý, což přináší dokonalou rovnováhu mezi tělem a chutí. Každý doušek této kávy vás zavede na cestu do tanzanských krajů a do jeho bohaté kávové tradice.

Užijte si kousek Tanzanie v každém šálku této lahodné Robusty. Zážitek z pravé tanzanské kávy je nyní na dosah vaší chuti.

 

Jak kávu připravit a jak jí skladovat

Tato káva z Tanzánie byla speciálně upražena, tak aby její chuť nejlépe vynikal při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.

V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.

 

Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.

Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.

 

 

Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.

Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.

O Kávě z Tánzánie kávě

Káva má své kořeny v Tanzanii, které lze sledovat prostřednictvím ústní historie až k pokolení Haya na severozápadě Tanzanie ve 16. století. Po německé a následně britské koloniální vládě prošla tanzanský průmysl kávy mnoha transformacemi a úpravami s cílem vytvořit co nejvíce rovnocennou, ziskovou a vysokou kvalitu kávy. Dnes je naším partnerem ve státě Sucafina Tanzania, který se snaží zlepšit kávu a životy drobných zemědělců prostřednictvím různých iniciativ.

Káva v Tanzanii se dlouhou dobu pěstovala téměř výhradně na severu země. Oblasti Kilimanjaro, Arusha, Tarime, Kagera, Kigoma a Karatu/Ngorongoro byly ceněny pro své ideální podmínky pro pěstování arabiky. V té době byla produkce kávy tak koncentrovaná na severu, že Moshi, severní město, bylo jediným centrem pro všechny fáze zpracování a prodeje kávy

 

V 50. letech a na začátku 60. let se provoz v Moshi skutečně rozšířil do masivních rozměrů. Vzhledem k tomu, že Tanzanie, Keňa a Burundi byly v poválečných desetiletích pod britskou vládou, byl Moshi druhým centrem pro zpracování a prodej kávy (po Nairobi, Keňa) pro britskou produkci kávy.

Pěstování kávy se v posledních letech rozšířilo směrem na jih. Kromě historických silných oblastí na severu se káva nyní pěstuje také v jižních oblastech Ruvuma a Mbeya/Mbozi. Největší rozšíření pěstování kávy na jih probíhalo v 70. a 80. letech a bylo podporováno dvěma projekty financovanými evropskými investory. V ironickém zvratu dnes pochází 75 až 85 % celkové produkce kávy v Tanzanii právě z farem na jihu země.


Káva byla od 16. století středem tanzanské kultury a ekonomiky. Ačkoli se její role změnila během posledních čtyř staletí, káva dnes generuje zhruba 5 % (přibližně 100 milionů dolarů) exportních příjmů země a zaměstnává přímo i nepřímo 6 % populace (asi 2,4 milionu lidí).

Z těch zaměstnaných v kávovém průmyslu je přibližně 450 000 lidí drobnými zemědělci, kteří producují více než 90 % z 30 000 až 40 000 tun kávy, které se v Tanzanii ročně pěstují. Drobní zemědělci obvykle obdělávají pozemky o velikosti mezi 0,5 a 3 hektary. Zbývajících 10 % celkové produkce pochází z větších plantáží, které se nacházejí především v regionech Arusha, Kilimanjaro a Mbeya.

Sběrná sezóna v Tanzanii obvykle trvá od července do prosince. Zelená káva se obvykle prodává buď na aukci, nebo přímo kupcům. Většina kávy se přepravuje z dvou hlavních přístavů, jeden v Dar es Salaam a druhý v Tanga. Velké vzdálenosti mezi venkovskými farmáři, kteří jsou často ve vysokých nadmořských výškách, a dvěma přístavy na východním okraji Tanzanie tvoří složitý dodavatelský řetězec kávy.

 

 

Všechny naše obchodní partnery můžete nalézt v sekci Naši obchodní partneři.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: