Zrnková káva El Salvador - Santa Ana

Kód: ES-0250-0001 ES-0500-0001 ES-1000-0001 Zvolte variantu
Novinka Tip
280 Kč 495 Kč 875 Kč od 280 Kč 250 Kč bez DPH 442 Kč bez DPH 781 Kč bez DPH od 250 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Kvalitní káva z El Salvadoru, region Santa Ana. 100% Arabica, chutě čokolády, jablek a lískových ořechů. Nadmořská výška 1250-1600 m n. m.. Bourbon odrůda, Fully Washed.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 
Země původu: El Salvador
Region: Santa Ana, Volcan Chingo
Druh: 100% Arabica
Chutě: Hořká čokoláda, Jablka, liskové ořechy
Nadmořská výška: 1250-1600 m n.m.
Metoda Zpracování: Fully Washed
Odrůda: Bourbon
Stupeň pražení: Medium dark

                                      

Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.

 

Všechny naše obchodní partnery můžete nalézt v sekci Naši obchodní partneři.

Vydejte se na cestu kávovým rájem a objevte kávu, která vás zavede do srdce El Salvadoru. Pocházející z krásného regionu Santa Ana v oblasti Volcan Chingo. Představte si nádech hořké čokolády, osvěžujícího jablka a jemných liskových ořechů, vše v jednom šálku.

S původem v nadmořských výškách od 1250 do 1600 metrů nad mořem a zpracováním metodou Fully Washed je tato káva 100% Arabica odrůdy Bourbon to, co byste neměli vynechat.

Jak kávu připravit a jak jí skladovat

Tato káva z El Salvádoru byla speciálně upražena, tak aby její chuť nejlépe vynikal při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.

V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.

 

 

 

 

 

 

 

 

Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.

Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.

O naší El Salvador kávě

Nenechte se zmást malou velikostí El Salvadoru. Dříve byl čtvrtým největším producentem kávy na světě a stále produkuje kvalitní plody. Země je známa svými vynikajícími odrůdami, jako je Bourbon a Pacamara. Dvě oblíbené odrůdy Pacasa a Pacamara, často s velmi vysokým hodnocením, pocházejí právě z El Salvadoru.

Na rozdíl od jiných zemí, kde produkce specializované kávy vyžaduje velké investice a školení, Salvador již má rozsáhlou a zkušenou pracovní sílu v oblasti specializované kávy. Země má hluboko zakořeněné zemědělské tradice, a mnoho salvadorských farmářů má velkou vášeň pro produkci kávy a neustále se snaží zlepšit svůj výnos.

I když produkce kávy v zemi klesá více než dvacet let - zhoršená krizí CLR - přístup k produkci kávy se změnil od orientace na objem k orientaci na kvalitu.

V zemi vyrůstá nová generace producentů kávy s novou vizí a přístupem k výrobě. Mnoho z této generace experimentuje s metodami zpracování a odrůdami.

 

 


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: