Zrnková káva Brazil - Serra da Mantiqueira

Kód: BR-0250-0001 BR-0500-0001 BR-1000-0001 Zvolte variantu
Tip
195 Kč 350 Kč 620 Kč od 195 Kč 174 Kč bez DPH 313 Kč bez DPH 554 Kč bez DPH od 174 Kč bez DPH 78 Kč / 100 g
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

V naší Brazílské kávě z oblasti Serra da Mantiqueira najdete chutě hořké čokolády, pomerančů a pražených ořechů. Tato káva je vhodná na espresso do pákových, či automatických kávovarů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: Brazil

Region: Serra da Mantiqueira

Druh: 100% Arabica

Chutě: Hořká čokoláda, pražené ořechy, pomeranče

Nadmořská výška: 1100-1300 m n.m.

Metoda Zpracování: Natural

Vhodné pro přípravu: Espresso

Stupeň pražení: Medium Dark  

 

Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.

 

Výběrová káva 100% Arabica z Brazilie, pěstovaná v regionu Serra da Mantiqueira, přináší unikátní chuťový zážitek. Je pražena metodou Medium Dark, což zvýrazňuje její bohatou a hlubokou chuť. Zpracovávána pulped natural metodou, kávová zrna suší se slupkou, což přidává kávě intenzivní aroma.

Při degustaci se mísí tóny hořké čokolády, která propůjčuje kávě sametovou texturu, s praženými ořechy, které dodávají lahodný oříškový nádech. Tato káva je pro milovníky komplexních chutí, kteří ocení harmonický balanc v šálku kávy a velmi málo kyselosti.

Jak kávu připravit a jak jí skladovat

Tato Brazilská káva byla speciálně upražena, tak aby její chuť nejlépe vynikal při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.

V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.

 

Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.

Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.

O naší Brazilské kávě

Tento regionální směs Yellow Bourbon z pohoří Mantiqueira je produkován několika drobnými farmáři, kteří jsou členy kooperativy COCARIVE v Carmo de Minas. Kávy jsou vybírány na základě kvality a odrůdy a zpracovávány našimi partnery z COCARIVE.

Farmy musí splnit určené kvalitativní kritéria, aby byly vybrány do regionálních směsí. Cílové hodnocení chuti pro tuto selekci se pohybuje mezi 83 a 84 body. Tato káva se vyznačuje rovnováhou a sladkostí jako klíčovými rysy

 

V Brazílii je stále více farem, které se zaměřují více na kvalitu chuti než na objem produkce. Tyto farmy přistupují k pěstování, sklizni a zpracování s velkou pozorností k detailům. Nadmořská výška a sopečná půda v Brazílii jsou ideálními podmínkami pro pěstování vyvážené kávy s plným tělem. Rozsáhlý rovinatý terén usnadňují mechanizaci a snižují náklady na výrobu, což dělá z Brazílie jednu z mála zemí s konzistentně komfortními maržemi i při nízkých světových cenách.

Poměrně rovinatý terén v mnoha částech brazilských kávových regionů, spolu s vysokými minimálními mzdami vedl většinu farem k volbě mechanické sklizně před ručním sběrem. V minulosti to znamenalo strip-picking jako normu. Nicméně dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně, což je dobrá zpráva pro producenty speciality coffee. Zralá káva se sbírá pomocí derricadeira - druhu mechanického hrabě, který používá vibrace k sklizni zralých třešní. Plachta je natažena mezi kávovými stromy k zachycení třešní, když padají.

Po sklizni se třešně rozlupují a nechají se sušit na slunci na betonových terasách.

Všechny naše obchodní partnery můžete nalézt v sekci Naši obchodní partneři.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Hořkost: 4/5
Kyselost: 1/5
Sladkost: 3/5

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: