Zrnková káva Uganda - Robusta
Kód: UG-0250-001 UG-0500-001 UG-1000-001 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Uganda
Region: Směs více regionů
Druh: 100% Robusta
Chutě: Čokoláda, tabák, ořechy
Nadmořská výška: 900-1100 m n.m.
Metoda Zpracování: Natural
Vhodné pro přípravu: Espresso
Stupeň pražení: Medium Dark
Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.
www.deli-kuli.cz | Cafe Madona | Fitness Ronnie Libeň |
Naše Ugandská káva je neobyčejná a unikátní, spojuje různé regiony této fascinující země. Tato káva je upražena z 100% kávových zrn Robusta, která nesou v sobě bohaté chutě čokolády, tabáku a ořechů. Každý šálek této kávy je skutečnou lahůdkou pro vaše chuťové buňky.
Rostliny, ze kterých tato káva pochází, rostou ve výškách 900-1100 metrů nad mořem, což jim dává jedinečný charakter a chuť. Kávové plody jsou zpracovávány tradiční metodou Natural, která zachovává přirozené aroma.
Stupeň pražení této kávy je medium dark, což přináší dokonalou rovnováhu mezi tělem a chutí.
Užijte si kousek Ugandy v každém šálku této lahodné Robusty. Zážitek z pravé Ugandské kávy je nyní na dosah vaší chuti.
Jak kávu připravit a jak jí skladovat
Tato káva z Ugandy byla speciálně upražena, tak aby její chuť nejlépe vynikal při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.
V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.
Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.
Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.
Tato Robusta je certifikována podle programu IMPACT.
IMPACT je odpovědný program pro získávání kávy, vytvořený s ohledem na farmáře a pražírny. Certifikované kávy v programu IMPACT zaručují, že jsou produkovány způsobem, který podporuje odolnost farmářů a zajišťuje spravedlivou a důstojnou životní úroveň pro pěstitele naší kávy. Program IMPACT pomáhá propojit farmáře a pražírny, aby zlepšil podmínky farmářů a zajistil lepší sledovatelnost pro pražírny.
Káva v Ugandě
Uganda je domovem původní odrůdy Robusty a komerční produkce kávy zde sahá až na začátek 20. století.
Většina naší práce v Ugandě je soustředěna na západě, v blízkosti pohoří Rwenzori. Největší rozdíl mezi východním (Mount Elgon) a západním (Rwenzori) regionem spočívá v tom, že Mount Elgon má zavedenější a konkurenčnější trh. Jsme nadšeni, že jsme v čele iniciativ pro zlepšení infrastruktury pro produkci kávy, rozvoj tohoto odvětví a budování spolehlivých partnerství s farmáři v oblasti pohoří Rwenzori.
Je nám jasné, že potenciál tohoto regionu může překonat naše očekávání, a dokonce i potenciál oblíbené oblasti Mount Elgon. S rostoucí poptávkou po kvalitních arabikách a trvalým zájmem pražíren a milovníků kávy o původ z východní Afriky jsme si jisti, že díky pečlivosti a úsilí budou kávy ze západní Ugandy schopny zaujmout své místo vedle dalších skvělých východoafrických káv.
Všechny naše obchodní partnery můžete nalézt v sekci Naši obchodní partneři.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.