Zrnková káva Ethiopia - Guji BIO

Kód: ET-0250-0001 ET-0500-0001 ET-1000-0001 Zvolte variantu
Tip
275 Kč 490 Kč 890 Kč od 275 Kč 246 Kč bez DPH 438 Kč bez DPH 795 Kč bez DPH od 246 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Zrnková káva z Ethiopie, oblast Guji, 2200-2250 m n.m. Pražení medium light.

Bio kvalita, chuť černý čaj a citrusy. Ideální pro V60 a French - Press.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: Ethiopia
Region: Guji
Druh: 100% Arabica
Chutě: Černý čaj, citrusy
Nadmořská výška: 2200-2250 m n.m.
Metoda Zpracování: Fully Washed
Certifikace 
Stupeň pražení: Medium Light

 

                                     

Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.

 

 Všechny naše obchodní partnery můžete nalézt v sekci Naši obchodní partneři

Způsob přípravy a skladování

Tato káva je jako stvořená pro milovníky V60 a French-Pressu, protože v těchto metodách přípravy můžete plně ocenit její komplexní charakter. Jak správně připravit V60 a French-Press naleznete zde.

Výjimečná chuť této kávy spojuje bohatost černého čaje s osvěžujícími tóny citrusů, vytvářející tak nezapomenutelný zážitek při každém doušku. Každý šálek vás zavede na cestu do Ethiopské krajiny a do atmosféry země, kde se káva stává uměním.

Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.

Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.

Oblast Guji 

Káva z oblasti Guji byla teprve nedávno odlišena od sousedních oblastí Sidamo a Yirgacheffe. Nicméně díky jejich úžasné kvalitě a unikátním charakteristikám získávají rychle mezinárodní uznání.

Oblast Guji dostává hojný srážkový úhrn a je charakteristická strmým hornatým terénem: ideální podmínky pro podporu rozmanitého spektra kávy, která zde roste.

Gotae Sodu (stanice na čištění kávy) přijímá třešně od drobných pěstitelů, kteří pěstují kávu v hustých chráněných lesích kolem stanice. Vzhledem k tomu, že les je chráněn vládou a lidský zásah musí být minimální, drobní pěstitelé se více chovají jako opatrovníci divoce rostoucí kávy v této oblasti než jako aktivní zemědělci.

 

Ethiopie

Ethiopie je známá jako místo narození kávy a i dnes zůstává oblíbeným miláčkem speciality coffee průmyslu díky své neuvěřitelné různorodosti chutí.

Výjimečná kvalita Ethiopské kávy je dána kombinací různých faktorů. Genetická rozmanitost odrůd kávy znamená, že nacházíme různorodost chutí, dokonce i mezi farmami se podobnými podmínkami pro pěstování a zpracování. Kromě odrůd přispívají ke konečné kvalitě také způsoby zpracování. Posledními klíčovými složkami pro vynikající kávu v Ethiopii jsou produkční tradice, které vytvořily genetickou rozmanitost, infrastrukturu a vynikající kávu, kterou dnes užíváme.

Většina producentů v Ethiopii jsou malí farmáři, a většina z nich stále pěstuje kávu tradičními metodami. Výsledkem je, že většina kávy je pěstována bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva je téměř výhradně pěstována, sklízena a sušena pomocí manuálních systémů.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Hořkost: 2/5
Kyselost: 4/5
Sladkost: 3/5
Stupeň pražení: Medium Light

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: